Személygépkocsis Személyszállító – Alap

A belföldi közúti közlekedési szolgáltatás végzéséhez előírt személygépkocsis személyszállító szakvizsga. Egy hét alatt lebonyolódó, két foglalkozásból álló szaktanfolyam, melyet hatósági vizsga követ. Sikeres vizsga esetén az Innovációs és Technológiai Minisztérium  állítja ki az igazolást. Az igazolás feljogosítja, hogy alkalmazottként állást vállalhasson!

Vizsgatárgyak:

  • közlekedési, hibaelhárítási ismeretek és vezetéselmélet. 50 kérdéses teszt vizsga. A hibapontok száma 7 vagy annál kevesebb lehet.
  • személyszállító szerződési feltételek, valamint a személyszállító tevékenységre vonatkozó hatósági előírások, utas-kommunikáció.  25 kérdéses teszt vizsga. A hibapontok száma 5 vagy annál kevesebb lehet.
  • helyismereti jártasság, idegenforgalmi ismeretek-országos (szóbeli vizsga),
  • Járművezetési gyakorlat (gyakorlati vizsga).
  • A szakvizsga költsége 49 700 Ft (29 000 Ft a tandíj + 18 200 Ft a vizsgadíj). A tandíj tartalmazza a felkészüléshez szükséges tansegédletet, valamint a vizsgán a személygépkocsi használatát. Az igazolvány kiadásának jogszabályban meghatározott díja 2500 Ft.

Így az Ön összes költsége 49 700 Ft.

A tanfolyamra való jelentkezéshez és a vizsgához nem, de az állásvállaláshoz eü. 2.csoportú orvosi alkalmassági és PÁV II. is szükséges! Az állásvállalás további feltétele a betöltött 21. életév.

 

Jelentkezni személyesen tud iskolánkban. A jelentkezéshez hozza magával a vezetői engedélyét, személyi igazolványát és a lakcímkártyáját, továbbá 49 700 Ft -ot.

  A jelentkezési lap a LETÖLTÉS fülre kattintva elérhető.

Amennyiben vállalkozóként szeretné a tevékenyéget végezni, akkor a személytaxis és személyocsis vállalkozói tanfolyamot is el kell végeznie és sikeres vizsgát kell tennie! 

A következő tanfolyam és vizsga időpontjairól, illetve feltételeiről, kattintson IDE vagy az IDÖPONTOK fülre!