Taxi Vezetői – Alap

A belföldi közúti közlekedési szolgáltatás végzéséhez előírt személytaxi-vezetői szakvizsga. Egy hét alatt lebonyolódó, két foglalkozásból álló szaktanfolyam, melyet hatósági vizsga követ. Sikeres vizsga esetén az Innovációs és Technológiai Minisztérium állítja ki az igazolást. Az igazolás feljogosítja, hogy alkalmazottként állást vállalhasson.

Vizsgatárgyak:

  • közlekedési, hibaelhárítási  ismeretek és vezetéselmélet. 50 kérdéses teszt vizsga. A hibapontok száma: 7 vagy annál kevesebb lehet.
  • személyszállító szerződési feltételek, valamint a személyszállító tevékenységre vonatkozó hatósági előírások, utas-kommunikáció 25 kérdéses teszt vizsga. A hibapontok száma: 5 vagy annál kevesebb lehet.
  • helyismereti jártasság, idegenforgalmi ismeretek-helyi (szóbeli vizsga),
  • jármű vezetési gyakorlat a vizsgabiztos által megadott címre, a személytaxi tartozékainak kezelése a  (gyakorlati vizsga a képen is látható taxival.)

A szakvizsga költsége 49 700 Ft (29 000 Ft a tandíj + 18 200 Ft a vizsgadíj). A tandíj tartalmazza a felkészüléshez szükséges tansegédleteket, valamint a vizsgán a képen látható taxigépkocsi használatát. Az igazolvány kiadásának jogszabályban meghatározott díja 2500 Ft.

Így az Ön összköltsége 49 700 Ft

A tanfolyamra való jelentkezéshez és a vizsgához nem, de az állásvállaláshoz eü. 2.csoportú orvosi alkalmassági és PÁV II. is szükséges! Az állásvállalás további feltétele a betöltött 21. életév.

A személyes jelentkezéskor hozza magával a vezetői engedélyét, a személyi igazolványát és lakcímkártyáját, továbbá a 49.700 Ft-ot. A jelentkezési lap a LETÖLTÉS fülön elérhető.

Amennyiben a tevékenységet vállalkozóként szeretné végezni, akkor a személytaxis és személygépkocsis vállalkozói tanfolyamot is el kell végeznie és sikeres vizsgát kell tennie.

A következő tanfolyam és vizsga időpontjairól, illetve feltételeiről kattintson  IDE  vagy az IDŐPONTOK fülre!