Taxis és személygépkocsis vállalkozói tanfolyam

A belföldi közúti közlekedési szolgáltatás végzéséhez előírt személytaxis (személygépkocsis személyszállító) vállalkozói szakvizsga. Tíz nap alatt lebonyolódó, három foglalkozásból álló szaktanfolyam, melyet hatósági vizsga követ. Sikeres vizsga esetén az Innovációs és Technológiai Minisztérium állítja ki a bizonyítványt. A bizonyítvány feljogosítja, hogy taxis vagy személygépkocsis szolgáltatást végző vállalkozás szakmai vezetője legyen,(de a gépkocsi vezetésére nem!) A jelentkezési lap a LETÖLTÉS fülön elérhető.

Amennyiben a gépkocsit vezetni is szeretné akkor szükséges a taxi-vezetői, illetve személygépkocsis személyszállítói tanfolyamot is elvégeznie és sikeres vizsgát tennie! 

A következő tanfolyam és vizsga időpontjairól, illetve feltételeiről  IDvagy az IDŐPONTOK fülre kattintva tájékozódhat!

Vizsgatárgyak:

  • általános vállalkozói ismeretek (25 kérdéses teszt vizsga),
  • számviteli és adózási ismeretek (25 kérdéses teszt vizsga),
  • munkáltatói ismeretek (25 kérdéses teszt vizsga),
  • személyszállító szerződési feltételek, valamint a személyszállító szolgáltató tevékenységére vonatkozó hatósági előírások, utaskommunikáció (25 kérdéses teszt vizsga)
  • személytaxis szakmai ismeretek (írásbeli esettanulmány),

A szakvizsga költsége 60 000 Ft, mely tartalmazza a képzés- és vizsgadíjat, valamint a felkészüléshez szükséges tansegédletet. A bizonyítvány kiadásának jogszabályban meghatározott díja 2500 Ft. A jelentkezéskor hozza magával a vezetői engedélyét és a lakcím kártyáját, továbbá a 62.500. Ft-ot.

Így az Ön összes költsége 62,500,-Ft.