Személygépkocsis személyszállító gépkocsivezető továbbképzés

A 176/2015 számú kormányrendelet értelmében “azoknak a személygépkocsis személyszállító igazolvánnyal rendelkező gépkocsivezetőknek, akik 2015.08.07. előtt szerezték meg igazolványukat, továbbképző tanfolyamon kell részt venniük és sikeres vizsgát kell tenniük!”

A tanfolyam 8 órás – 2x négyórás foglalkozásra bontva- amin a  részvétel kötelező!

A hatósági vizsga 2 db tesztlap  kitöltéséből áll (írásbeli)

– KRESZ, vezetéselmélet, szerkezeti ismeretek témakör: 50 kérdés, a hibahatár 7 hibapont (van 10 db 3 pontot érő kérdés!)
 
 
 
– Személyszállító szerződési szerződési feltételek, valamint a személyszállítóii szolgáltató tevékenységére vonatkozó hatósági előírások, utaskommunikáció.
A tesztlap 25 kérdést tartalmaz, valamennyi 1 pontot ér. (a hibapont határ 5!)
 
 
 
 
A sikeres vizsgát követően az Innovációs és Technológiai Minisztérium sorszámozott igazolást állít ki, ami 5 évig érvényes.
 
 
 
A képzés teljes költsége 27.500.-FT ami tartalmazza:
 
– a tanfolyam díját
– a tansegédletek kölcsönzési díját ( a vizsga napjáig! )
– a vizsgák díját
– az NKH által kiállított sorszámozott igazolás díját
 
További költség nincs! ( legfeljebb a pótvizsgadíj!)
 
 
A személyes jelentkezéskor hozza magával: a személyi igazolványát, a vezetői engedélyét, a lakcímkártyáját, a meglévő személygépkocsis személyszállító igazolványát ( ami lejárt 2017.12.31-én), valamint a 27.500.-FT-ot.
 
 
 
 
Vegye figyelembe, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium augusztus és december hónapokban nem engedélyez vizsgát!