Személygépkocsis Személyszállító – Alap

A belföldi közúti közlekedési szolgáltatás végzéséhez előírt személygépkocsis személyszállító szakvizsga. Egy hét alatt lebonyolódó, két foglalkozásból álló szaktanfolyam, melyet hatósági vizsga követ. Sikeres vizsga esetén a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont  állítja ki az igazolást. Az igazolás feljogosítja, hogy alkalmazottként állást vállalhasson!

Vizsgatárgyak:

  • közlekedési, hibaelhárítási ismeretek és vezetéselmélet. 50 kérdéses teszt vizsga. A hibapontok száma 7 vagy annál kevesebb lehet.
  • személyszállító szerződési feltételek, valamint a személyszállító tevékenységre vonatkozó hatósági előírások, utas-kommunikáció.  25 kérdéses teszt vizsga. A hibapontok száma 5 vagy annál kevesebb lehet.
  • helyismereti jártasság, idegenforgalmi ismeretek-országos (szóbeli vizsga),
  • Járművezetési gyakorlat (gyakorlati vizsga).
  • A szakvizsga költsége 64 200 Ft. Ez az összeg tartalmazza a tandíjat, a felkészüléshez szükséges tansegédleteket, a vizsgadíjakat valamint a vizsgán a személygépkocsi használatát. Az igazolvány kiadásának jogszabályban meghatározott díját.

 

A tanfolyamra való jelentkezéshez és a vizsgához nem, de az állásvállaláshoz eü. 2.csoportú orvosi alkalmassági és PÁV II. is szükséges! Az állásvállalás további feltétele a betöltött 21. életév.

 

Jelentkezni személyesen tud iskolánkban. A jelentkezéshez hozza magával a vezetői engedélyét, személyi igazolványát és a lakcímkártyáját, továbbá 64 200 Ft -ot.

  A jelentkezési lap a LETÖLTÉS fülre kattintva elérhető.

Amennyiben vállalkozóként szeretné a tevékenyéget végezni, akkor a személytaxis és személyocsis vállalkozói tanfolyamot is el kell végeznie és sikeres vizsgát kell tennie! 

A következő tanfolyam és vizsga időpontjairól, illetve feltételeiről, kattintson IDE vagy az IDÖPONTOK fülre!