Taxi Vezetői – Alap

A belföldi közúti közlekedési szolgáltatás végzéséhez előírt személytaxi-vezetői szakvizsga. Egy hét alatt lebonyolódó, két foglalkozásból álló szaktanfolyam, melyet hatósági vizsga követ. Sikeres vizsga esetén az Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont állítja ki az igazolást. Az igazolás feljogosítja, hogy alkalmazottként állást vállalhasson.

Vizsgatárgyak:

  • közlekedési, hibaelhárítási  ismeretek és vezetéselmélet. 50 kérdéses teszt vizsga. A hibapontok száma: 7 vagy annál kevesebb lehet.
  • személyszállító szerződési feltételek, valamint a személyszállító tevékenységre vonatkozó hatósági előírások, utas-kommunikáció 25 kérdéses teszt vizsga. A hibapontok száma: 5 vagy annál kevesebb lehet.
  • helyismereti jártasság, idegenforgalmi ismeretek-helyi (szóbeli vizsga),
  • jármű vezetési gyakorlat a vizsgabiztos által megadott címre, a személytaxi tartozékainak kezelése a  (gyakorlati vizsga a képen is látható taxival.)

A szakvizsga költsége 64 200 Ft. Ez az összeg tartalmazza a tandíjat, a felkészüléshez szükséges tansegédleteket, a vizsgadíjakat, valamint a -vizsgán a képen látható- taxigépkocsi használatát. Az igazolvány kiadásának jogszabályban meghatározott díját.

 

A tanfolyamra való jelentkezéshez és a vizsgához nem, de az állásvállaláshoz eü. 2.csoportú orvosi alkalmassági és PÁV II. is szükséges! Az állásvállalás további feltétele a betöltött 21. életév.

A személyes jelentkezéskor hozza magával a vezetői engedélyét, a személyi igazolványát és lakcímkártyáját, továbbá a 64.200 Ft-ot. A jelentkezési lap a LETÖLTÉS fülön elérhető.

Amennyiben a tevékenységet vállalkozóként szeretné végezni, akkor a személytaxis és személygépkocsis vállalkozói tanfolyamot is el kell végeznie és sikeres vizsgát kell tennie.

A következő tanfolyam és vizsga időpontjairól, illetve feltételeiről kattintson  IDE  vagy az IDŐPONTOK fülre!