Taxi vezetői továbbképzés

A 176/ 2015 számú kormányrendelet értelmében “azoknak a taxi vezetői igazolvánnyal rendelkező taxi gépkocsivezetőknek, akik 2015.08.07. előtt szerezték meg igazolványukat, -valamint a fenti időpont után szerzett öt évre érvényes igazolvánnyal rendelkezőknek- továbbképző tanfolyamon kell részt venniük és hatósági vizsgát kell tenniük”

A tanfolyam 8 tanítási óra – 2×4 órás foglalkozásokra bontva – melyen a részvétel kötelező!

A vizsga: Számítógépes Elméleti Vizsga!

Kettő tesztet kell megoldani. (SZEV)

– KRESZ, vezetéselmélet, szerkezeti ismeretek kérdéskör. 50 kérdésből áll. A hibapontok száma maximum 7 lehet a sikeres teljesítéshez. ( van 10 darab 3 pontos kérdés!)

– Személyszállító szerződési feltételek, valamint a személyszállítói szolgáltató tevékenységre   vonatkozó hatósági előírások, utas-kommunikáció. 25 kérdéses teszt, 5 hibapont a megengedett hibahatár a sikeres teljesítéshez. (minden kérdés 1 pontos!)

A sikeres vizsgát követően az Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont állítja ki a sorszámozott vizsgaigazolást, amely a kiállítás dátumától számítva 5 évig érvényes.

A képzés és vizsga teljes költsége 39.700.-Ft. ami tartalmazza:

– a tandíjat

– a tansegédleteket

– a vizsgakérdések internetes hozzáférésének díját

– a vizsgadíjakat

– az KAV igazolás kiállításának a díját

További költségek nincsenek!

A személyes jelentkezéskor hozza magával: a személyi igazolványát, a vezetői engedélyét, a lakcímkártyáját, a meglévő taxi vezetői igazolványát, továbbá a 39.700. Ft-ot.